Следвайте Гласове в ТелеграмЗаплахи за отстраняване на магистрати и висши полицаи,

...
Следвайте Гласове в ТелеграмЗаплахи за отстраняване на магистрати и висши полицаи,
Коментари Харесай

Прокуратурата: Група от политици и бизнесмени готвела отстраняване на магистрати, включително и на Иван Гешев

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Заплахи за премахване на магистрати и висши служители на реда, включително на основния прокурор Иван Гешев, е засякла прокуратурата около следствие на незаконна група за разпространяване на опиати.

Това оповестиха висши представители на държавното обвиняване на сензационна конференция през днешния ден, водена персонално от основния прокурор.

По време на конференцията бяха показани доста аудиозаписи от телефонни диалози и бяха прочетени бележки, открити като доказателства по следствието. Бяха упоменати имената на доста обществени лица - на знаковия за престъпния свят Красимир Каменов-Къро, на Бойко Борисов, на някогашния банкер от КТБ Цветан Василев ( " Цецо от Белград " ), на Асен Василев (споменат като " Кокорчо " ), на предприемача Пламен Бобоков, на журналиста Димитър Стоянов от BIRD, на Политическа партия и Демократична България и доста други.

 

„ Вредители за уволняване ” - лист с имена на прокурори, съдии и следователи е бил открит в дома на обвинен за присъединяване в незаконна група за изнудване и владеене на опиати за разпространяване. Магистратите са чиновници на закритите профилирани съд и прокуратура, като в листата са конкретизирани и актуалните им длъжности. Това стана ясно от конференция на Национална следствена работа по досъдебно произвеждане на Софийска градска прокуратура за проведена незаконна група, уличена в голям брой закононарушения. На конференцията участва и основният прокурор Иван Гешев.

Звукозаписи от диалози на Красимир Каменов-Къро с негови доближени разкриха от прокуратурата на брифинга, обвързван с следствие на проведена незаконна група.

В тях става дума за пари, които ще бъдат платени за отстраняването на основния прокурор Иван Гешев, на върховен полицейски чиновник, за компрометиращи фотоси, за контакти с Цецо от Белград.

Звукозаписите са открити и конфискувани от жилище на един от двамата обвинени по досъдебното произвеждане. То е почнало след отчет на службите за сигурност през септември.

На 14 септември 2022 е формирано досъдебно произвеждане след получен конфиденциален отчет от служби за сигурност за проведена незаконна група, занимаваща се с пране на пари и данъчни закононарушения. Впоследствие следствието е преквалифицирано за търговия с въздействие и владеене на опиати за разпространяване.

Привлечени са двама обвинени. Т.И., у който е открит описът с магистрати, е с наложена мярка подписка и се укрива в чужбина. Той е притеглен като обвинен за изнудване и владеене на опиати за разпространяване.

Вторият участник - Д. Г. е с повдигнато обвиняване за владеене на опиати за разпространяване. Той е в ареста и следва въззивно произвеждане пред Софийския апелативен съд. Той е осъждан за безчинство, нанасяне на междинна телесна щета, присъединяване в проведена незаконна група с опит машинация.

В началото на март, в дома му са открити листа хартия с ръкописен текст, на който проличава абревиатурата ВТБ и напечатан текст на британски (преводът е на прокуратурата)

В тях е записано:

" Здрасти. Имаме безкрайно финансиране от Цецо от Белград за Гешев. Къро също е отсреща. Казаха, че са ти изпратили материал. Важно е да намерим хора да пищят против Гешев. Тони Парфюма на Кокорчо също ще оказва помощ.
Митко. С. "

Това е текстът на един от листовете.

" Здравей скъпи приятелю. Всичко е ОК. когато приключим ще сме щастливи. Изпращам ти пари за издръжката на Димитър. Обади се на Дорин. В контакт сме с индивида от Белград. Скоро ще пием шампанско ", написа на различен от листовете, открити при претърсванията.

На един от звукозаписите се чува по какъв начин мъж, за който от прокуратурата споделят, че е Къро, приказва със събеседника си за един от двамата обвинени, който щял да продаде фотография с Кокорчо за 50 хиляди лева Но той го разубедил. Мъжът, за който се твърди, че е Къро, споделя също, че тези от Политическа партия и Демократична България са идиоти, само че от думите му излиза наяве, че работел с тях. В записите, открити на флашка в домовете на един от обвинените са разпознати гласовете на Къро, на негов доближен в България, на публицист, на един от обвинените - Д.Г., както и Овидеу Семенеску, упрекнат за машинация и търсен от Румъния.

" Това е превзетата страна. Видях на едно място ВТБ с милиони и ръкописен текст. Ако това е съветската банка от санкционния лист, по какъв начин това кореспондира с Цецо от Белград и заплащането на лобисти? ", попита основният прокурор Иван Гешев след края на записите.

" Става въпрос очевидно за проведена офанзива на олигарси и мафията против страната и сигурността на българските жители. След като това касае националната сигурност ДАНС би трябвало да даде отговори на тези въпроси. Сигурен съм, че Министерство на вътрешните работи също ще извършат инспекции за тези опити за събрани 400 хиляди за премахване на полицейски чиновници - началник на бранш " Тежки закононарушения ".

Няма да разясня така наречен безграничен финансов запас за моята персона. Логичният въпрос е теоретично какво би коствало един закон за закриването на профилираните структури. Някои проектозакони, които са очевидно противоконституционни, дали са писани в Мивнистерството на правораздаването или на друго място? Дали тези закони не са излъчени на задната седалка на някой джип пред Народното събрание ", сподели още Гешев.

„ Тук съм тъй като като основен прокурор няма да разреша освен да се засягат ползите на народа, само че и на магистрати, следователи, прокурори и чиновници да бъдат заплашвани от незаконни групи. Мафията - симбиозата сред престъпни престижи, наказани лица и такива, търсени от Интерпол, известни на обществото лица и организации, дружно се борят против институциите и против страната в несъгласие с интереса на хората. Това не го споделям аз към този момент, това го споделят доказателствата, които ще видите ” сподели още основният прокурор Иван Гешев.

Засега делото е за разпространяване на опиати, само че са отделени материали за търговия с въздействие, пране на пари и данъчни закононарушения.

Зам.-главният прокурор Борислав Сарафов уточни, че има данни, че лицето Къро е заплашвало с ликвидиране издател преди години, само че проектът не е сработил.

Илияна Кирилова, административен началник на СГП, съобщи, че управлението на СГП ще окаже цялостно подпомагане на магистратите, следователите и прокурорите, които все още усещат, че към тях е отправена опасност върху живота и тяхното здраве.

“СГП ще търси подпомагане от сътрудниците магистрати и прокурори, които усещат, че към тях е отправена опасност във връзка с тяхното здраве и живот. Смея да теърдя, че в Софийска градска прокуратура не е оказвано въздействие на никой следовател или прокурор. Ще поддържаме това до края и ще правим всички дейности за откриване на обективната истина “, сподели тя.

Досъдебното произвеждане е формирано след отчет на службите за сигурност. Голяма част от материалите са класифицирана информация. Към обвиняване са привлечени две лица. Освен това имало и закани към лице, което се занимава с издателска активност. Иначе арестуваните били част от ОПГ, която се занимавала и с търговия с опиати. Единият от търсените съумял да избяга зад граница, а другарят му не съумял да избяга и е арестува.

Освен това били отправяни и закани против магистрат, който си направил отказ по дело. На магистрата е назначена и специфична защита.

Говорителят на основния прокурор Сийка Милева разгласи, че на 7 март по досъдебното произвеждане са претърсени адреси.
 В жилище са открити и конфискувани пластмасови контейнери, съдържащи бяло вещество - реагирало на кокаин, както и бял лист, с напечетано заглавие " За премахване “, сподели Сийка Милева. В този лист били имена на прокурори от закритата спецпрокуратура.

При втория обиск били открити флашка и две писма - на британски и на български. В едно от тях се споделя: " Ние сме в непрестанна връзка с индивида в Белград и скоро ще пием шампанско “.

" Имаме безкрайно финансиране от Цецо против Гешев. Къро също е отсреща. Тони Парфюма на Асен, също търси хора. После ще го дадем на нашите хора от Щатите. Търсим хора, които да викат против Каскета “, написа в другото писмо, което било на български език.

На брифинта бяха пуснати и 15 аудиозаписа сред пет лица. На тях се разисква отстраняването на служители на реда, основния прокурор Иван Гешев и връзки с хора от властта. В диалозите е намесен и Красимир Каменов - Къро.

Разговорите са сред Красимир Каменов-Къро и неустановено лице, което евентуално е негов доближен. От записите изплува и името на скандалния Калин Едрев, който е разказан като човек, прикован към " пепе “.

В различен от записите се чува и името на Атанас Чобанов.

" Този път няма ги изпуснем, земи си пуканки и гледай “, споделя Къро на собствен събеседник, който му приказва с криптиран глас. В различен запис той споделя: " Идват моите хора ПП-ДБ “.

Прокуратурата към момента не е открила кой е въпросният публицист, който взе участие в диалозите с Овидиу Семенеску, евентуално Къро и арестувания Д.Г.

Може би виждате това, което вие медиите наричате превзета страна. У мен пораждат доста въпроси. Първият е едни милиони в числа с ВТБ, помощник в КТБ и по какъв начин това кореспондира, за заплащането на лобисти? Тук е въпросът, на който би трябвало да отговори ДАНС и се надявам да отговори дали това е по този начин, какви дейности ще подхващат? Става въпрос, очевидно, за проведена офанзива на олигарски, мафията и кой ли още не, против ползите и сигурността на българските жители.

Надявам се ДАНС да даде съответните отговори. Сигурен съм, че министър Демерджиев и Министерство на вътрешните работи ще извършат съответните инспекции, с цел да се откри по какъв начин кореспондира със събраните данни.

Чух и още едно малко име, за мен е несъмнено кой е Борислав от " Икономическа полиция “. Тези въпроси стоят и пред служебното държавно управление, пред което и да е държавно управление и пред Народното събрание, какво ще създадат те, с цел да защитят законността?

Събират 400 000 за отстраняването на върховен полицейски чиновник. Ласкателно е за моята персона, че съм оценен съм уместно.

Теоретично запитвам - какво би коствал един закон за закриване на профилираните структури? Г-н Зарков би трябвало да отговори дали някои закони, които са антиконституционни, са писани някъде другаде и дали тези закони не са подавани на задната седалка на някой джип пред Народното събрание? Възникват такива въпроси...

По какъв метод страната ще отбрани жителите си, откакто се нападат служители на реда и магистрати? От своя страна мога да кажа, че в партньорство с Министерство на вътрешните работи и всички структури, които ги интересуват ползите на хората, сътрудниците ще си свършат работата кой, кого и какъв брой заплаща.

Искам да попитам - това загадка ли е за някого, което чухте? Ние от 3 години го приказваме. Искаме ли да живеем в такава страна? “, сподели най-после основният прокурор Иван Гешев.

Шефът на ГДНП Атанас Илков се спря на, по думите му, чисто престъпния детайл, в показаното от прокуратурата. " Ние ще бъдем нетърпими към всеки деин от тях и няма да позволим със средствата си, които те получават от незаконната си активност, да ги влагат в отстраняването на чиновници “, закани се Илков.

" Кой е общият интерес, който свързва тези лица? Това ми е доста забавно... Същият този човек, наименуван Къро, е имало данни, че през 2019 година приготвя убийството на един прочут медиен издател. Необяснимо е какво ги свързва... от диалозите излиза наяве, че те са в много другарски връзки. Това е една мистерия, на която всички би трябвало да си отговорим “, разяснява Борислав Сарафов.

Сийка Милева посочи, че финансовият запас за отстраняването на Иван Гешев, е бил безграничен. Той е бил обезпечаван от търсени лица от чужбина.

" Не можем да разбираем по какъв начин и кой е правил тези записи. Намерени са в жилището на един от обвинените, дружно с черен плик с лист “, изясни още Милева.

" Целта тук е друга. Дали е интерес на мафията, само че задачата не е в полза на българските жители. Това, което те вършат, не го твърдим ние, а доказателствата, аргументите са правоохранителните органи. Сега към този момент не е единствено прокуратурата, към този момент и Министерство на вътрешните работи, на следващия ден може да са ДАНС. Какво е това бързане? ОК, решил си да закриеш профилираната прокуратура, само че за какво е това бързане? В рамките на 9 месеца единствено, спадът на досъдебни производства за ОПГ, е 50%. На годишна база съм сигурен, че ще е по-голям. Ние може би сме единствената страна в Европейски Съюз, в която няма проведена престъпност, дано жителите си отговорят дали това е по този начин. Българските правоохранителни органи вършат всичко допустимо да се борят с престъпността, само че отговорността е и на работещата власт и Народното събрание “, още веднъж взе думата Иван Гешев.

" Не знам какво значи този прякор. Не чух името на Асен Василев. Голяма част от материалите са класифицирана информация “, продължи Гешев.

" Не знам какво значат тези букви. Това са доказателства по делото. Това, което твърдите не мисля, че дава отговор на обективната истина “, засече Гешев напорист кореспондент, който го запита, дали със съобщаването буквите на две партии, които вземат участие дружно на изборите, не значи интервенция на прокуратурата в изборния развой.

При осъществените следствени дейности в парцели на обвинени, част от проведена незаконна група, е открит лист с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на закани, оповестиха от прокуратурата.

Досъдебното произвеждане се води от Софийската градска прокуратура. Престъпната група е уличена в голям брой закононарушения.

 

Източници: epicenter.bg, OFFNews.bg

 

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР